Parterapi

Parterapi hjælper til forståelsen af den anden

  • Drømmer du om et parforhold uden for mange misforståelser?
  • Er du træt af at skændes med din partner om stort og småt?
  • Har der været utroskab?

En krise i et parforhold hænger ofte sammen med, at I er for dårlige til at kommunikere med hinanden.

Parterapi hjælper til forståelsen af den anden. Det kan fx være, at du eller din partner er ramt af stress eller depression og har svært ved at formidle, hvordan I hver især har det. Måske forstår den ene ikke den andens tankemønstre eller handlinger.

I skal begge være klar på at gå helhjertet ind til terapien. Resten kan I få hjælp til hos mig.

Ring på 2088 0938 eller kontakt mig via kontaktformularen på kontakt siden.

Vi tager sammen en indledende samtale for at tjekke, om kemien er i orden mellem jer og mig. Derefter aftaler vi det videre forløb.

Hvad kan du bruge parterapi til?

Parterapi kan være en nødvendighed for at forebygge skilsmisse efter utroskab. Der er ingen garanti for, at terapien forhindrer, at I bliver skilt.

Måske er en skilsmisse uundgåelig. Her vil terapien hjælpe med til, at du og din partner får talt ud med hinanden om tillidsbrud og svigt. Det kan være en hjælp til at komme lettere igennem en skilsmisse.

Parterapi er for alle.

Det er også for dig, der er i et godt parforhold eller er nyforelsket og vil lære at kommunikere hensigtsmæssigt, hvis der en dag opstår store uoverensstemmelser.

I terapien arbejder vi med at finde ud af, hvilke typer I er. Det giver jer en ide om, hvor forholdet måske med tiden kan slå gnister og hjælper jer med at forebygge konflikter.

samtaleforløb ved parterapi

Parterapi og børn

Har I børn sammen? Så skal I, som forældre, fungere som en sammentømret enhed, især hvis I ikke længere er sammen.

Når det er blevet en udfordring at jonglere børn, arbejde og parforhold, kan parterapi styrke jeres kommunikation og jeres samarbejde omkring børnene.

I mit arbejde møder jeg ofte børn og unge, der er splittet imellem deres forældre. De ved ikke, hvem de skal holde konfirmation med, eller hvem der skal give dem studenterhuen på.

Pludselig bærer barnet ansvaret for, at ingen bliver kede af det eller føler sig mindre værd. Men det er aldrig barnets ansvar, om I har det godt, uanset om I lever sammen eller går fra hinanden.

Tag det første ansvarlige skridt mod bedre kommunikation og sikre dine børn de bedste betingelser.

Ring på 2088 0938 eller gå til kontaktsiden og udfyld kontaktformularen.

Øvelser for dig og din partner

Øvelse 1

Du og din partner skal sætte jer hver for sig. Fortsæt sætningen: Jeg føler mig elsket når….. I skal skrive alle de eksempler ned, I kommer i tanke om. Når I er færdige med at skrive ned, skal I dele jeres eksempler med hinanden. På den måde finder I ud af, hvad der gør den anden glad.

Alle har deres eget kærlighedssprog. Derfor kan det være yderst interessant at finde ud af, hvad du gør, som får din partner til at føle sig elsket.

Det kan være, at dit kærlighedssprog er gaver, og din kærestes er tjenester. Det betyder, at hvis du skal føle dig elsket, skal din kæreste give dig gaver.

Hvis du vil vise, at du elsker din kæreste, skal du gøre ham/hende en tjeneste. Ellers kan I føle, at I ikke er elsket – selvom I elsker hinanden, fordi I viser det på den måde, der gør jer selv og ikke partneren glad.

Øvelse 2

Prøv at arrangere en oplevelse eller en hel weekend, hvor den ene af jer skal finde på aktiviteter, som du tror, kan gøre den anden glad.

Skift så I har evt. hver 5. weekend med fokus på den andens interesser.

 

Tag testen om kærlighedssprog her:

Test dit kærlighedssprog