Sørg for at få hjælp i tide, når gaming og spilafhængighed tager magten

Vi oplever flere og flere unge med spilafhængighed. De bliver indadvendte, ændrer adfærd og lever deres liv i en virtuel verden og mister deres virkelighedsfornemmelse, hvad angår forbrug af tid og penge til spil, skole og lektier. De oplever et sus, kick og social prestige gennem computerspillet.

  • Er gaming, computerspil og spilafhængighed ved at vokse din teenager over hovedet?
  • Brydes aftaler om tidsforbruget på spil igen og igen – har gaming taget over?
  • Mangler din teenager fokus i skolen eller går fritiden op i spil fremfor lektier?
  • Føler du dig magtesløs og ude af stand til at hjælpe – hvor gerne du end ville?
  • Er din teenager begyndt at bruge penge på gaming uden at du ved det? Er det ved at løbe løbsk?

Det er skidt for de unge og jer som familie, hvis ikke I får hjælp i tide. I værste fald kan det ende med, at den unge ikke fuldfører sin skolegang eller uddannelse, måske endda kommer i en uhensigtsmæssig gældssituation.

Når I er klar til det, behøver I blot kontakte mig. I kan skrive til mig her, eller ringe på 20880938. Vi begynder med en indledende snak, for at afklare om kemien er i orden. Først derefter aftaler vi, hvad næste skridt skal være.

Hvad gør det ved familien, når unge har problemer?

Som forælder kan det være svært at hjælpe og støtte dit barn, der er ved at være et ungt, voksent menneske, hvis barnet bevæger sig ud på en vej, du/I ikke synes er god og holdbar. Ofte har dit barn ikke selvindsigten til at vide, at det har en afhængighed og derfor kan bølgerne går højt, når du forsøger at diskutere barnets adfærd og spillertrang. Men det er vigtigt, at du ikke giver op da spillerafhængighed kan medføre sociale og økonomiske problemer for dit barn.