Du kan slippe din angst, hvis du er motiveret

  • Lever du med nervøsitet og uro i kroppen?
  • Oplever du hjertebanken, svimmelhed og panik, når du skal i gang med noget nyt?
  • Er du bange for at dø eller blive sindssyg?

Tilstanden opstår, når dine negative tankemønstre får overtaget.

Du kan slippe din angst, hvis du er motiveret og ikke længere vil lade angsten styre dit liv. Når du arbejder bevidst med at blive din angst kvit, vil du lære at håndtere og rumme den. Nu er det dig, der styrer og ikke angsten.

Hvordan slipper du af med din angst?

Din angst bliver behandlet ved at arbejde med kognitiv terapi. Du lærer at opdage dit negative tankemønster og får redskaber til, hvordan du erstatter dine negative tanker i en angstfyldt situation.

Helt konkret hjælper terapien dig med:

  • At forstå og anerkende din angst, så du bliver bedre til at håndtere og rumme den.
  • At bearbejde de tanker, følelser og handlinger, der knytter sig til angsten.
  • At finde og forstærke de ting du gerne vil have mere af i dit liv.
  • At ændre din adfærd, så du gradvis lærer at turde udsætte dig for det, som gør dig angst.
  • På den måde kan du bryde de uhensigtsmæssige mønstre og få mere livskvalitet.

Det vigtigste er, at du er klar til at bearbejde din angst og er motiveret for at komme videre med dit liv – uden angst.

Når du er klar til det, behøver du blot kontakte mig.

På min kontaktside finder du en kontaktformular, her kan du skrive til mig.

Eller du kan ringe på 2088 0938.

Vi begynder med en indledende snak, for at afklare om kemien er i orden, og at du er tryg ved mig. Først derefter aftaler vi det videre forløb, du vælger selv, om vi skal aftale ny tid fra gang til gang, eller om du vil købe et klippekort med rabat.

Hvorfor opstår angst?

Har du angst eller en fobi handler det overordnet om en grundlæggende angst for at dø. Du kan få angst uden at noget specifikt udløser den, men hele tiden være i alarmberedskab for at regne ud, om der kommer noget, du skal modstå. Konstant bekymring i mere end tre måneder kaldes generaliseret angst og fører ofte til depression, hvis ikke den behandles.

Angst opstår, når hjernen opfatter noget som livstruende. Din krop gør sig klar til at kæmpe eller flygte på få sekunder. Du får et spark af adrenalin, som sørger for, at fedt og sukker frigives til musklerne, så de arbejder hårdt. Samtidig udskiller kroppen kortisol, der sørger for, at sår og muskler heler hurtigt. Det styrker også immunforsvaret, så du ikke bliver syg, og det gør dig i stand til at klare mere smerte.

Du skal ikke længere flygte fra sabeltigere

I stenalderen hjalp netop den reaktion dine forfædre med at overleve. Men du skal ikke længere flygte fra sabeltigre eller nedlægge mammutter. Så i dag er kroppens reaktion direkte uhensigtsmæssig og yderst ubehagelig. For hvad skal du bruge angst til, når du sidder i et venteværelse eller en overfyldt bus? Det kan føles som om, du er ved at få et hjerteanfald og skal dø. I sådan en situation er det værd at huske, at ingen er døde af et angstanfald. Det gør dog ikke din oplevelse mindre ubehagelig.

Din angst har ikke nødvendigvis nogen klar “genstand”, altså noget du er bange for. Angst er nemlig noget helt andet. Har du en fobi som flyskræk, har angsten en genstand nemlig flyvning, og kaldes derfor en fobi. I samme kategori finder du klaustrofobi (angst for små rum) og hypokondri (angst for sygdomme).

Er du klar til at bekæmpe angsten? Ring på 2088 0938 eller kontakt mig her. Livet er så meget andet end svedeture og mavesmerter – det skal være fyldt med smil og glæde.