Angst er en hel almindelig følelse, som rigtig mange mennesker kommer til at opleve i visse situationer. Men for nogle mennesker, kan det udvikle sig en nærmest invaliderende lidelse, der påvirker deres daglige liv i mange forskellige situationer. Hos Psykologhuset Kroier kan jeg tilbyde dig hjælp til angst behandling nær Århus, med mere end 22 års erfaring som praktiserende psykolog. 

Da min klinik er i Hjortshøj, hører jeg også gerne fra dig, skulle du befinde dig i de nærtliggende områder, og har brug for angst behandling i Århus, Hjortshøj, Hornslet, eller et helt andet område. 

Kontakt

Angst behandling, forløbet:

Det første skridt i behandlingen hos mig, vil jeg med dig lave en indledende konsultation, hvor snakken går på din konkrete situation. Dette er til for at få en bedre forståelse af dine symptomer og historie. Herefter vil der blive udarbejdet en individuel behandlingsplan skræddersyet til dig, der passer til dine behov. 

Hvor mange sessioner og hyppigheden heraf kan variere fra person til person, men regelmæssige møder er at foretrække, for at skabe fremgang for dig. Udover direkte hjælp fra mig af angst behandling, vil jeg også arbejde med effektive værktøjer til selvhjælp, der skal forberede dig til at håndtere situationer hvor eventuelle anfald kan opstå. 

I min klinik har jeg erhvervet mig med en håndfuld redskaber og metoder, så jeg bedre kan tilpasse mine behandlinger til lige præcis dig. En primær behandlingsmetode er blandt andet metakognitiv terapi som behandling af angst, som handler om måden, at tænke om ting på. 

Kort sagt fokuserer terapiformen af metakognitiv terapi om, at hjælpe dig med at forstå og ændre dine metakognitive tankeprocessor, dvs. tankerne om tanker. Metakognitiv terapi har bevist sig at være særlig effektiv til behandling af forskellige former for angst, så som generaliseret angst, social angst og panikangst.

Hvad er angst, og hvad skyldes det?

Angst er en naturlig reaktion på stress og frygt, og kan forekomme for alle mennesker. For nogle personer kan det udvikle sig, til en længerevarende lidelse. Symptomerne kan blandt andet omfatte: 

  • Kontant bekymring, uro og nervøsitet
  • Hjertebanken og svedeture
  • Rastløshed og besvær ved at slappe af
  • Koncentrationsbesvær og urolig sindsstemning 
  • Fysiske symptomer såsom hovedpine eller maveproblemer

Angst kan skyldes af mange forskellige årsager, blandt andet biologiske, miljømæssige og psykologiske faktorer. Det er faktisk ikke udelukket til ophav og personlige oplevelser, hvor nogle mennesker kan have en genetisk disposition for lidelsen, hvor andre kan udvikle det som følge af traumatiske eller belastende oplevelser. 

Forskellige typer af angstlidelser

Angst kommer i forskellige former, og hver type har sin egne ”karaktertræk”. Heriblandt er der den mest gængse kaldet generaliseret angstlidelse, der har kendetegn af vedvarende og overdreven bekymring om dagligdags ting. Panikangst og panikanfald er derimod en mere pludselig og intense episoder af frygt. Social angst er frygten for sociale situationer, hvordan du bliver set udadtil, og for at blive vurderet negativt af andre. 

Angstlidelserne er ikke udelukket til disse, da de kan forekomme i mange forskellige former. Uanset din specifikke situation, har jeg erfaringerne og redskaberne til at hjælpe dig og tilbyde dig angst behandling, så du kan komme til at blive den bedste version af dig selv, uden at blive holdt tilbage. 

Sammen mod angst, terapeutisk samarbejde med Psykologhuset Kroier 

Med Psykologhuset Kroier vil jeg i samarbejde med dig, udvikle effektive strategier for at hjælpe dig. Jeg lytter til din specifikke situation, din historie, og sætter mig for hvilke metoder passer specifikt til dig. Du kan altid kontakte mig, uanset om du søger rådgivning eller ønsker at starte et forløb af angst behandling. Ring derfor til mig på 20 88 09 38, eller skriv en mail på kontakt@psykologhusetkroier.dk, og så tager vi en snak. 
 

Priser

Almindelig samtaleforløb

50 min individuel samtale: DKK 1.100,00
Klippekort á 5 samtaler (spar DKK 750,00): DKK 4.750,00

For sen afmelding koster fuld takst og dækkes ikke af forsikringen.