Stress er efterhånden et uundgåeligt element i vores moderne liv, og kan påvirke os alle, uanset alder, køn eller erhverv. Nogle mængder stress er helt normale, og er ikke atypisk for mange mennesker. Det er dog utrolig vigtigt at være opmærksom på, når stressniveauet bliver vedvarende, og når udsædvandelige høje niveauer, da det kan have en direkte indvirkning på vores fysiske og mentale sundhed. 

Kontakt mig her


Stress og dets symptomer 

Stress er kroppens helt naturlige reaktion på udfordrende, vanskelige og pressede situationer. Stress er som sådan ikke en sygdom, men i stedet en belastningstilstand, der kan have psykiske og fysiske indvirkninger på en person. Kortvarigt stress er ikke nødvendigvis skadeligt, og er ikke noget man skal være bekymret for; det kan faktisk øge vores fokus. Problemet opstår, når stressniveauet forbliver højt over længere tid. 

Når stressniveauet bliver kronisk i stedet for kortvarigt, begynder vores krop og mentalitet at vise symptomer, det er derfor vigtigt at være opmærksom på dem. Symptomerne kan fx være:

  • Søvnproblemer og søvnløshed 
  • Irritabilitet og humørsvingninger
  • Koncentrationsbesvær 
  • Ændringer i spisevaner

Stress kan også manifestere sig fysisk, som hovedpine, muskelspændinger og fordøjelsesproblemer. Jeg anbefaler derfor altid at søge hjælp til stress behandling, hvis du oplever tegn eller symptomer. 

Det er derfor utrolig vigtigt at lytte til hvilke signaler din krop sender til dig. Når du oplever stress, udløser din krop en reaktion der frigiver hormoner som kortisol og adrenalin. Det er med til at øge hjertefrekvens og blodtrykket, og kan give en følelse af ”fight-or-flight” reaktion. 


Stress behandling i Århus og omegn hos Psykologhuset Kroier 

Når din belastningstilstand begynder at påvirke dit liv negativt, er det tid til at få hjælp. Stress behandling kan hjælpe med at tackle og løse de underliggende årsager til din tilstand. At ignorere det og håbe på det forsvinder af sig selv, kan desværre have alvorlige konsekvenser. Ubehandlet stress kan forværre situationen, og det er derfor vigtigt at prioritere stress behandling og tage aktive handlinger. 

Jeg er dedikeret til at hjælpe mennesker og tilbyde stress behandling, så du kan få forbedret din livskvalitet. Jeg tilbyder professionel rådgivning og terapi, så dit psykiske velvære forbedres. Med mere end 22 års erfaring inden for området, ved jeg hvordan din specifikke situation skal håndteres. 

Jeg har fokus på stress behandling ved at give kognitiv adfærdsterapi, mindfulness, rådgivning, og bruge værktøjer i selve sessionerne du kan få nytte af, men som du også kan tage med hjem. Behandlingsplanen vil altid blive skræddersyet til den enkelte person behov og situation. 


Stress behandling og håndtering i hverdagen 

Udover terapi og rådgivning, vil du hos mig også lære praktiske stresshåndteringsstrategier, som er ment til at integreres i dit daglige liv. Hvis du har oplevet symptomer og tegn på en belastningstilstand, rådgiver jeg altid at søge hjælp, og gøre noget aktivt ved det. 

Om du har brug for at starte et forløb, eller blot har spørgsmål til os, hører jeg gerne fra dig. Ring til mig på 20 88 09 38, eller skriv til mig på kontakt@psykologhusetkroier.dk, og lad os genopbygge dit velbefindende og trivsel i dag. 

Priser

Almindelig samtaleforløb

50 min individuel samtale: DKK 1.100,00
Klippekort á 5 samtaler (spar DKK 750,00): DKK 4.750,00

For sen afmelding koster fuld takst og dækkes ikke af forsikringen.