Sørg for at få hjælp i tide

Vi oplever flere og flere unge med problemer. Flere unge mennesker får ondt i livet.

  • Er livet ved at vokse din teenager over hovedet?
  • Har dit barn det svært i skolen eller socialt?
  • Føler du dig magtesløs og ude af stand til at hjælpe – hvor gerne du end ville?

Måske spiser den unge for lidt, skærer i sig selv, får angst, ryger hash eller drikker. Det er skidt for de unge og jer som familie, hvis ikke I får hjælp i tide. I værste fald kan det ende med, at den unge ikke fuldfører sin skolegang eller uddannelse.

Unge med problemer flytter hjemmefra i trods

Det betyder, at dit barn kan miste valgfriheden til uddannelser og jobs senere i livet. Det kan også ende med et totalt oprør, der måske medfører, at den unge flytter hjemmefra i trods og mister grebet om sit liv.

Mønsteret skal brydes hurtigst muligt. Så både den unge selv og du/I som forælder er med til at skabe et miljø, der styrker barnets potentiale. Hos en professionel får den unge og du/I hjælp til at komme godt videre og ud af det dårlige mønster.

Du kan skrive til mig, eller ringe på 2088 0938. Vi begynder med en indledende snak og fortsætter kun terapien, hvis den unge og du/I er trygge ved mig.

Hvad gør det ved familien, når unge har problemer?

Som forælder kan det være svært, om ikke umuligt, at hjælpe og støtte dit barn, der er ved at være et ungt, voksent menneske, hvis barnet bevæger sig ud på en vej, du/I ikke synes er god og holdbar. Som forældre kan I komme til at få rollen som bussemand, den “sure skid”. Eller måske er du/I dem, der “overhovedet ikke fatter en skid”.

Det er opslidende, når bølgerne går højt i hjemmet. Måske har du også andre søskende at tage hensyn til. Når du giver dit barn fokus på noget negativt, kan det betyde, at den unge ikke føler sig god nok eller, værst af alt, ikke værd at elske og helt forkert. Det er pinefuldt både for dig/jer som forælder og den unge. Dit barn har hele tiden antennerne ude for at opdage den næste kritik, og du har fokus på, hvad den unge nu har gang i, som kræver handling.

Hvad gør psykologen for den unge med problemer?

I familier med en ung, der ikke trives, spænder sorg og frustrationer ofte ben og gør det utrolig svært at tale sammen. Som psykolog mægler jeg og hjælper jer med en konstruktiv dialog i familien. Alene med den unge guider jeg ham/hende til at få nogle mere fornuftige strategier til at kommunikere og handle, så konflikter mindskes.

Når I er klar til det, behøver I blot kontakte mig. I kan skrive til mig her, eller ringe på 2088 0938. Vi begynder med en indledende snak, for at afklare om kemien er i orden. Først derefter aftaler vi, hvad næste skridt skal være.