Kom godt videre med dit liv

  • Har du svært ved at finde glæde i livet?
  • Har du svært ved at komme videre efter et dødsfald i din nærmeste omgangskreds?
  • Har du mistet dit job eller en kompetence?
  • Har du ikke lyst til at flytte dig fra sofaen, og er det en kamp bare at klare opvasken?

Der kan være mange årsager til, at du får en depression. Men der er også hjælp at hente, så du kan komme godt videre med dit liv.

Hvem rammer depression?

Cirka hver femte dansker rammes på et tidspunkt i livet af depression. Kvinder har dobbelt så høj risiko for en depression som mænd. Det skønnes, at flere hundredtusinder danskere har en depression, der er så alvorlig, at den bør behandles.

Tænker du, at du måske har en depressionslignende tilstand, kan du teste dig selv via linket nederst på siden. Uanset hvad testen siger er det vigtigt at søge læge eller psykolog, hvis du føler, du har brug for hjælp. Print evt. testen ud og tag den med til din behandler.

Hvad kan være årsag til en depression?

Hvis en sorg eller krise fornægtes eller ikke bliver bearbejdet, kan sorg sætte sig til en depression. Nogle vælger at gå til læge og få medicin, andre går til psykolog. Forskning viser, at det kan være gavnligt at gøre begge dele.

Især ved svær, invaliderende depression supplerer medicin/terapi hinanden godt. Det kan nemlig være svært at få udbytte af terapien, hvis du mangler stoffet serotonin i hjernen. Nogle mennesker er født med et lavt niveau af serotonin, hvilket betyder, at de hurtigere reagerer negativt på svære omstændigheder i livet. Det er ikke et svaghedstegn, men uorden i hjernens kemi.

Andre kan, på grund af vilkår i opvæksten, være særlig følsomme overfor følelsesmæssige belastninger, og derfor er det en god ide at komme til psykolog og forstå, hvorfor du reagerer, som du gør. Andre igen kan bare ikke håndterer det de står i mere, og der kommer en følelse af hjælpeløshed.

Hvorfor skal du vælge terapi?

Hvis du har været igennem en større omvæltning i livet og ikke kan finde dit ståsted igen, er det en god ide at tale med en professionel psykolog om det. Når du vælger terapi, får du åbnet op for og bearbejdet de følelser, der påvirker dit liv og dit overskud. Du skal være villig og klar til selv at gøre en indsats for at opnå den bedste (varige) effekt.

Er du klar til at ændre din tilværelse til det bedre?

Find mine kontaktoplysninger her og anvend den kontaktform der er bedst for dig.

Alle samtaler er dybt fortrolige og vi begynder med en indledende snak, for at afklare om kemien er i orden og du er tryg ved mig. Først derefter aftaler vi det videre forløb.

Tag Goldbergs depressionstest her